Tipy na podcasty

Všechny články

Tipy na podcasty

Tipy na podcasty

Podcasty jsou dnes všudypřítomné a jejich obliba neustále roste. Podle výzkumu NMS Research z loňského roku více než polovina internetové populace (54 %) poslouchá alespoň jeden podcast měsíčně. 

Jejich kvalita ale může být kolísavá. Jak poznat ty opravdu dobré? Nabízíme vám podcasty, které poslouchá tým Nadačního Fondu pro Taneční Kariéru a se kterými rozhodně nešlápnete vedle. Ideální poslech k procházce podzimní přírodou.

Jana Návratová

Pro práci v Nadačním fondu pro taneční kariéru mě mj. inspiruje podcast Šárky Homfray a Lucie Václavkové Pay Gap, který se zaměřuje na kariérní témata, odměňování, zákoník práce, a věnuje pozornost rovnému přístupu na pracovním trhu, tedy nutně postavení žen a fenoménům jako mateřská dovolená, tzv. druhá směna nebo v názvu zmíněný pay gap, tedy rozdíl v odměňování mužů a žen. Hodně mě pobavil díl věnovaný férové domácnosti 😊

V praxi často řeším nejrůznější vztahové otázky, ale také seberozvoj a sebepojetí.  Tato témata nabízí Balanc – lifestylový podcast Radia Wave o zdravém životním stylu, aktuálních trendech i mezilidských vztazích.

Jinak poslouchám takřka každý den zpravodajské podcasty: Kecy a politiku, Studio N, Vinohradskou 12, Vlevo dole, Čestmíra… a občas nadčasový Neurazitelný.

Jana Bohutínská

Brain We Are – podcast se prezentuje jako „podcast o mozku, mysli, biohackingu a našem fungování“. Když vzpomínám, čím mě zaujal, vedle dílů o mozku jsou to třeba části věnované fyzice a Vesmíru. Mluvil například částicový fyzik Michal Malinský a já jsem ani nedutala. Díly podcastu se vyznačují nadstandardní délkou a snahou probrat zvolené téma pokaždé pořádně do hloubky, odborně, neklouzat po povrchu. To mě baví. 

Aneta Brejchová

Akcent – podcast, který pravidelně informuje o aktuálním kulturním a společenském dění, přináší zajímavé rozhovory s osobnostmi z různých oblastí a diskuze nad současnými trendy, jež formují naši společnost.  

Martin Brzobohatý 

ArtCafé – výborný podcast tematizující často opomíjené kulturní proudy. Malé festivaly, undergroundové umělce, poezii nebo experimentální umění.

Your Undivided Attention – algoritmy sociálních sítí jsou designované po vzoru herních automatů. Často ničí naši pozornost a manipulují nás tak, abychom více nakupovali. O tom všem – a o cestě jak z toho ven -, je podcast Your Undivided Attention.